Virtuális tervező a Tatuparasols.com oldalon

 

Napernyők karbantartása

Hozzászólások száma: 0 Nyomtatás

Kedves Látogató, Tatu Parasols napernyőinket úgy terveztük meg, hogy Ön hosszú ideig élvezhesse azokat a megfelelő gondoskodás mellett. Érdemes néhány tanácsot megfogadni azért, hogy örömöt leljen a napernyőinkben sok-sok éven keresztül.

Amennyiben teheti, úgy ne hagyja a napernyőket őrizetlenül hosszú ideg nyitott állapotban, mert a ma olyan gyakran előforduló nagy erejű szelek károsíthatják a napernyőt és a környezetét. Fontos legalább összecsukni a napernyőket mikor előreláthatólag sokáig felügyelet nélkül maradnak, de talán még jobb megoldás ha a napernyő talpból kivéve egy szél és csapadékmentes helyen tároljuk a napernyőket ezekben az esetekben.

NapernyőzsákA napsugárzás vagy a csapadék alapvetően nem károsítja napernyőinket, mégis érdemes napernyőzsákot húzni rájuk összecsukott állapotban. Ezzel elkerülhetjük a napernyő huzatok felesleges fakulását és megfelelő védelmet nyújthatunk a fa alkatrészeknek is. A napernyőzsákkal továbbá az enyhébb külső mechanikai behatásoktól is hatékonyan védhetjük a napernyőt.

A téli hideg szintén nem károsítja a napernyőket de a közvetlen fagyott csapadék (jég, hó) már könnyen nem kívánt nyomokat hagyhat maga után, ezért javasoljuk, hogy a napernyőt télen száraz, lehetőleg fagymentes helyen tárolja.

Fontos tudni, hogy a napernyők fő alapanyagai, a fa és a napernyőhuzat gyúlékonyak, így közelükben kerülni kell a nyílt láng használatát.

A Tatu Parasols napernyők fa alkatrészeit gombásodás és penészesedés ellen kezeljük, majd utána olyan kültéri lakkal felületkezeljük, amely megvédi a napernyőt. Mégis szükséges ennek a védelmi rendszernek az időnkénti újraképzése. Célszerű a napernyő fa alkatrészeit legalább két évente újabb réteg kültéri lakkal ellátni. Fontos, hogy a lakkozás előtt a felületeket az esetleg rákerült szennyeződésektől és portól megtisztítsuk, amelynek az egyik legmegfelelőbb módja ha finom szemcsenagyságú (P180 vagy finomabb) csiszolópapírral a felületeket megcsiszoljuk és utána portalanítjuk. Bár a rozsdamentes alkatrészeket az időjárás nem károsítja, a kötőelemeket érdemes rendszeresen ellenőrizni, hiszen a napernyő egy mozgó műszaki termék, amely ha nem megfelelően működik, akkor akár további kellemetlenségek forrása is lehet.

Igyekeztünk oly módon megalkotni a Tatu Parasols napernyőket, hogy azok alkatrészeit könnyen lehessen cserélni. Ennek érdekében a legtöbb elem oldható kötéssel rögzül egymáshoz. Ha az évek során valamelyik alkatrész meghibásodna, akkor akár rendelhet tőlünk egy darab alkatrészt és könnyen kicserélheti saját maga, de kérésére szakembert küldünk Önhöz.

Amennyiben a napernyő huzat a környezeti hatások miatt beszennyeződött abban az esetben lehetősége van a tisztítására. Ehhez szintén kérheti szakembereink segítségét vagy elvégezheti saját maga a következőképpen: a huzat felületét be kell nedvesíteni, majd a felületre kell egyenletesen juttatni olyan anyagot amely a szennyeződéseket oldja, de a huzat anyagát nem károsítja (általános mosó-, mosogató szerek hígított változata). Ezt bele kell dörzsölni a huzatba, majd 1-2 perc elteltével bő vízzel egyszerűen le kell mosni. Fontos, hogy ezután várjuk meg amíg a napernyő huzata és egyéb alkatrészei is teljesen megszáradnak, és csak ezután csukjuk össze, így elkerülhetjük, hogy a nedves, levegőtől elzárt felületek között nem kívánt folyamatok (pl. fülledés) induljanak meg.

Bízunk benne, hogy a leírtak is hozzájárulnak ahhoz, hogy Ön elégedetten használja kiváló minőségű termékeinket! Amennyiben a karbantartással kapcsolatban bármi kérdése merülne fel, kérjük vegye fel >> velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk, vagy csak szóljon hozzá a cikkhez alább!

Kellemes hűsölést kívánunk!

Tatu Parasols
 


 

Szóljon hozzá a bejegyzéshez, várjuk véleményét, kérdéseit!

(* Mások előtt titok marad.)
Hozzászólások